Työpaikan ilme muuttui

Toimiston tapetti

Värit tuovat iloa elämään. Kuitenkaan moni ei uskalla kokeilla rohkeita värejä kotonaan, mutta työpaikoilla ja julkisissa tiloissa ne ovat enemmän kuin paikoillaan.

Kahvihuone oli aneeminen. Koska kahvihuonetta käytettiin myös neuvottelussa ja siellä oli kopiokone, oli tila lisäksi rauhaton. Suunnitelmassa tuotiin tilaan väriä, kalusteiden paikkaa vaihdettiin ja kopiokone siirrettiin muualle. Toteutukseen valikoitui hieman erilainen vihreä, mutta väri on sama kuin yrityksen logossa, joten se sopi hyvin huoneeseen. Lisäksi henkilökunta ihastui ehdottamaani tapettiin maalaamisen sijaan.

Toimiston kahvihuone

Kahvihuoneeseen kaivattiin väriä. Kuvassa lähtötilanne, suunnitelma ja toteutus

Mappeja ja papereita toimistossa riittää. Kalusteet sijoitettiin eri tavoin, työpöydäksi hankittiin säädettävä pöytä ja työtuoli vaihdettiin sellaiseksi, että puoli-istuva asento oli seisomisen lisäksi mahdollista.  Mapit säilytetään ovellisissa kaapeissa ja tällä vähennettiin huonepölyn määrää.  Olemassaolevat verhot säilytettiin mutta kesällä paahtavan auringon suojaksi suureen ikkunaan asennettiin pimentävät rullaverhot.  Työergonomia on nyt hyvä ja huoneen yleisilme on rauhallinen.

Toimiston työtilat

Työtilat ennen, suunnitelma ja toteutus

 

 

Toimiston muutos

T5

Toimistoon kaivattiin selkeyttä. Työpisteiden kalusteet olivat kertyneet vuosien mittaan, eikä yhtenäistä ilmettä ollut. Toimiston väritys oli ankea ja papereille ja mapeille tarvittiin järjestystä.

Suunnitelmassa ryhmiteltiin kalusteet uudella tavalla. Kalusteet yhtenäistettiin ja tilaratkaisu mietittiin järkeväksi. Iloa toimistoon tuotiin vihreällä värillä.

T1

 

T2

 

Neuvotteluhuoneen ilme ei kannustanut tuomaan sinne asiakkaita. Hyllyillä säilytettiin sekalaisia tavaroita.

Suunnitelmassa vaihdettiin neuvotteluhuoneen pöytä ja kaikki tuolit samanlaisiksi. Tilaan tuodaan ovelliset kaapit, joilla avohyllyjen kaaos saadaan rauhoittumaan.

T3

 

 Lisäksi sosiaalisia tiloja oli ainoastaan WC, jossa muovimatto repsotti. Suihkua kaivattiin ja tilaa vaatteille.

Suunnitelmassa uusittiin pinnat, WC-kalusteet ja tehtiin siivouskomerosta suihkuhuone.  Vaatesäilytykseen kiinnitettiin myös huomiota.

T4

Tässä kohteessa tarvittiin sekä sisustussuunnittelijan että ammattijärjestäjän apuna.  Suunnitelman toteutti Seija Ervelius