Rintamiestalon keittiö

Tapetti2

Tein suunnitelman 50-luvun rintamamiesalon keittiön raikastamiseksi.  Lähtökodat olivat seuraavat:

• 50-luvun talon tyypillinen keittiö, jossa ei yhtään ehjää seinää

• Toivottiin värimaailman raikkaammaksi

• Lattia ei ole menossa vaihtoon, eikä keittiön kaapit

• Seinät epätasaiset, haluttiin tapettia

 

Tässä muutama kuva lähtötilanteesta (kuvat asiakkaan ottamia)

Rintamamiestalon keittiö

Rintamamiestalon keittiö, ei yhtään ehjää seinää

 

Rintamamiestalon keittiö

Rintamamiestalon keittiö, kaakelit, lattia ja kaapit säilytetään

 

Rintamamiestalon keittiö

Rintamamiestalon keittiö, puuhella on käytössä

Ehdottamani tapetti on Sandbergin valikoimasta

Tapetti: Sandberg Edvin sininen

Tapetti: Sandberg Edvin sininen

Kuvia suunnitelmasta

Isoaho0241
Isoaho0016

Isoaho0093

Isoaho0145

Isoaho0193

 

 

Työpaikan ilme muuttui

Toimiston tapetti

Värit tuovat iloa elämään. Kuitenkaan moni ei uskalla kokeilla rohkeita värejä kotonaan, mutta työpaikoilla ja julkisissa tiloissa ne ovat enemmän kuin paikoillaan.

Kahvihuone oli aneeminen. Koska kahvihuonetta käytettiin myös neuvottelussa ja siellä oli kopiokone, oli tila lisäksi rauhaton. Suunnitelmassa tuotiin tilaan väriä, kalusteiden paikkaa vaihdettiin ja kopiokone siirrettiin muualle. Toteutukseen valikoitui hieman erilainen vihreä, mutta väri on sama kuin yrityksen logossa, joten se sopi hyvin huoneeseen. Lisäksi henkilökunta ihastui ehdottamaani tapettiin maalaamisen sijaan.

Toimiston kahvihuone

Kahvihuoneeseen kaivattiin väriä. Kuvassa lähtötilanne, suunnitelma ja toteutus

Mappeja ja papereita toimistossa riittää. Kalusteet sijoitettiin eri tavoin, työpöydäksi hankittiin säädettävä pöytä ja työtuoli vaihdettiin sellaiseksi, että puoli-istuva asento oli seisomisen lisäksi mahdollista.  Mapit säilytetään ovellisissa kaapeissa ja tällä vähennettiin huonepölyn määrää.  Olemassaolevat verhot säilytettiin mutta kesällä paahtavan auringon suojaksi suureen ikkunaan asennettiin pimentävät rullaverhot.  Työergonomia on nyt hyvä ja huoneen yleisilme on rauhallinen.

Toimiston työtilat

Työtilat ennen, suunnitelma ja toteutus

 

 

Sisustussuunnittelija netissä helposti ja edullisesti sinulle sopivaan aikaan.

Sisusstussuunnittelija netissä

Onko sinulla sisustuspulmia tai järjestämiseen liittyviä haasteita?

Sinulla on mahdollisuus saada sisustussuunnittelija, stailaaja tai ammattijärjestäjä käyttöösi joko skypen tai facebook videoyhteyden kautta. 

Olen pitkään pitänyt facebookissa ryhmää Sisustuspulmia? (www.facebook.com/groups/Sisustuspulmia/). Ryhmässä ratkotaan pieniä sisustukseen ja järjestämiseen liittyviä pulmia. Ryhmän ylläpitäjänä totesin, että moni tarvitsee vähän yksilöllisempää apua, mutta ei halua maksaa siitä monia satoja tai jopa tuhansia.

 Tästä syystä kehitin nettisuunnittelija-palvelun.

Maksat 45 min. istunnosta vain 60 €.  Kun olet maksu on tililläni, voit varata oman aikasi. Ajanvarausjärjestelmä on kehitteillä mutta sitä ennen toimii sähköposti tai puhelin. Varaa siis oma aikasi.

 Helppoa ja edullista!

Ota yhteyttä.

sähköpostiosoite: seija.ervelius@ihannetila.fi

puhelin: 040 5914904

Maksu onnistuu helposti esimerkiksi puhelimella Pivon tai Mobile Pay palvelun kautta. Lataa puhelimeesi ilmainen sovellus.

Lisää tietoa löytyy täältä: https://pivolompakko.fi/ ja  http://www.mobilepay.fi/

Hyllyn uudistaminen

timantti2

Joskus saa pienellä rahallisella panostuksella aivan uuden ilmeen jo aikansa eläneeseen tai väärän väriseen kalusteeseen. Tässä kuvassa vanhan koivunvärisen Timantti-hyllyn olen päällystänyt DC-Fixillä eli tutummin kontaktimuovilla. Kahvat olin vaihtanut jo aiemmin.

TimanttiUudistajana Seija

 

Toimiston muutos

T5

Toimistoon kaivattiin selkeyttä. Työpisteiden kalusteet olivat kertyneet vuosien mittaan, eikä yhtenäistä ilmettä ollut. Toimiston väritys oli ankea ja papereille ja mapeille tarvittiin järjestystä.

Suunnitelmassa ryhmiteltiin kalusteet uudella tavalla. Kalusteet yhtenäistettiin ja tilaratkaisu mietittiin järkeväksi. Iloa toimistoon tuotiin vihreällä värillä.

T1

 

T2

 

Neuvotteluhuoneen ilme ei kannustanut tuomaan sinne asiakkaita. Hyllyillä säilytettiin sekalaisia tavaroita.

Suunnitelmassa vaihdettiin neuvotteluhuoneen pöytä ja kaikki tuolit samanlaisiksi. Tilaan tuodaan ovelliset kaapit, joilla avohyllyjen kaaos saadaan rauhoittumaan.

T3

 

 Lisäksi sosiaalisia tiloja oli ainoastaan WC, jossa muovimatto repsotti. Suihkua kaivattiin ja tilaa vaatteille.

Suunnitelmassa uusittiin pinnat, WC-kalusteet ja tehtiin siivouskomerosta suihkuhuone.  Vaatesäilytykseen kiinnitettiin myös huomiota.

T4

Tässä kohteessa tarvittiin sekä sisustussuunnittelijan että ammattijärjestäjän apuna.  Suunnitelman toteutti Seija Ervelius

Eteiseen peili ja säilytystilaa

eteinenpieni

 

 

Eteinen ennen muutosta

Eteinen ennen muutosta

 

Sisustussuunnittelija Seija Ervelius

Tässä asunnossa ulko-oven vasemmalla puolella oli naulakko ja tavallaan hukkatilaa, josta seinässä oleva sähkökaappi vei osan.

Asunto oli rakenteilla kun asiakas teki ostopäätöksen ja rekennuttajalle oli ehdotettu avoimen kaapin tilalle liukuovia, mutta vastaukseksi saatiin, ettei niille ole tilaa.

Asukas tyytyi siihen, mutta muuton jälkeen eteisen sekasotku alkoi häiritä. Kengille olisi saatava paikka, harrastusvälineitä ei haluttu näkyviin mutta ne pitäisi olla helposti mukaanotettavissa ja tilasta puuttui peili, josta voi varmistaa kaiken olevan kunnossa kun lähdetään töihin.

Seija ehdotti että seinää oikealla puolella jatketaan 10 cm, jotta liuku-ovet saadaan asennettua.

Vasemmalla puolella olevaan avoimeen tilaan asennetaan hyllyt siten, että ylin hylly on juuri sähkökaapin alla. Ylimmällä hyllyllä voidaan pitää jumppavaatteita sisältävä reppua. Oikealla olevat yläkaapinovet poistetaan ja näille hyllyille tuodaan säilytyslaatikot kausivaatteille. Naulakossa on tilaa yhdelle kenkähenkarille ja muut irtotavarat saadaan uusille hyllyille.

Eteiskäytävän muutos.

eteiskuva

Sisustussuunnittelija Seija Ervelius.

Tässä kohteessa oli pitkä eteiskäytävä. Edellinen asukas oli teettänyt käytävään matalan säilytyskalusteen. Idea oli hyvä, sillä käytävään jäi kulkemiseen hienosti tilaa.

Ongelmana oli asunnon monet ruskean sävyt, jotka eivät sointuneet yhteen ja tumman ruskea kaapisto kavensi käytävää.  Seija ehdotti kaapiston maalauttamista vaalean harmaaksi. Asunnossa oli tarkoitus tehdä myös isompi pintaremontti, jossa myös parketti vaihdettiin vaaleampaan ja seinät maalattiin.

Ensimmäinen ja toinen kuva:  Kaapin väri oli tummanruskea, lattia oli punaruskeaa merbau -parkettia ja ikkunan puitteet olivat erisävyistä puuta.

Tässä kohteessa oli teetetty pitkä laatikosta eteiskäytävään. Kaapin väri oli tummanruskea, lattia oii punaruskeaa merbau parkettia ja ikkunan puitteet olivat erisävyistä puuta.  Koska käytävällä oli tilaa pitkälle kaapille oli ajatus säilytyskalusteesta hyvä, mutta väritys ei miellyttänyt asukasta.

04käytävä ennen1

Kolmas kuva: remontti etenee, vuorossa seinien maalaus.

Neljäs kuva: Muutoksen jälkeen. Nyt kokonaisuudesta saatiin rauhallinen.

04käytävä jälkeen1