Työpaikan ilme muuttui

Toimiston tapetti

Värit tuovat iloa elämään. Kuitenkaan moni ei uskalla kokeilla rohkeita värejä kotonaan, mutta työpaikoilla ja julkisissa tiloissa ne ovat enemmän kuin paikoillaan.

Kahvihuone oli aneeminen. Koska kahvihuonetta käytettiin myös neuvottelussa ja siellä oli kopiokone, oli tila lisäksi rauhaton. Suunnitelmassa tuotiin tilaan väriä, kalusteiden paikkaa vaihdettiin ja kopiokone siirrettiin muualle. Toteutukseen valikoitui hieman erilainen vihreä, mutta väri on sama kuin yrityksen logossa, joten se sopi hyvin huoneeseen. Lisäksi henkilökunta ihastui ehdottamaani tapettiin maalaamisen sijaan.

Toimiston kahvihuone

Kahvihuoneeseen kaivattiin väriä. Kuvassa lähtötilanne, suunnitelma ja toteutus

Mappeja ja papereita toimistossa riittää. Kalusteet sijoitettiin eri tavoin, työpöydäksi hankittiin säädettävä pöytä ja työtuoli vaihdettiin sellaiseksi, että puoli-istuva asento oli seisomisen lisäksi mahdollista.  Mapit säilytetään ovellisissa kaapeissa ja tällä vähennettiin huonepölyn määrää.  Olemassaolevat verhot säilytettiin mutta kesällä paahtavan auringon suojaksi suureen ikkunaan asennettiin pimentävät rullaverhot.  Työergonomia on nyt hyvä ja huoneen yleisilme on rauhallinen.

Toimiston työtilat

Työtilat ennen, suunnitelma ja toteutus

 

 

Eteiseen peili ja säilytystilaa

eteinenpieni

 

 

Eteinen ennen muutosta

Eteinen ennen muutosta

 

Sisustussuunnittelija Seija Ervelius

Tässä asunnossa ulko-oven vasemmalla puolella oli naulakko ja tavallaan hukkatilaa, josta seinässä oleva sähkökaappi vei osan.

Asunto oli rakenteilla kun asiakas teki ostopäätöksen ja rekennuttajalle oli ehdotettu avoimen kaapin tilalle liukuovia, mutta vastaukseksi saatiin, ettei niille ole tilaa.

Asukas tyytyi siihen, mutta muuton jälkeen eteisen sekasotku alkoi häiritä. Kengille olisi saatava paikka, harrastusvälineitä ei haluttu näkyviin mutta ne pitäisi olla helposti mukaanotettavissa ja tilasta puuttui peili, josta voi varmistaa kaiken olevan kunnossa kun lähdetään töihin.

Seija ehdotti että seinää oikealla puolella jatketaan 10 cm, jotta liuku-ovet saadaan asennettua.

Vasemmalla puolella olevaan avoimeen tilaan asennetaan hyllyt siten, että ylin hylly on juuri sähkökaapin alla. Ylimmällä hyllyllä voidaan pitää jumppavaatteita sisältävä reppua. Oikealla olevat yläkaapinovet poistetaan ja näille hyllyille tuodaan säilytyslaatikot kausivaatteille. Naulakossa on tilaa yhdelle kenkähenkarille ja muut irtotavarat saadaan uusille hyllyille.

Eteiskäytävän muutos.

eteiskuva

Sisustussuunnittelija Seija Ervelius.

Tässä kohteessa oli pitkä eteiskäytävä. Edellinen asukas oli teettänyt käytävään matalan säilytyskalusteen. Idea oli hyvä, sillä käytävään jäi kulkemiseen hienosti tilaa.

Ongelmana oli asunnon monet ruskean sävyt, jotka eivät sointuneet yhteen ja tumman ruskea kaapisto kavensi käytävää.  Seija ehdotti kaapiston maalauttamista vaalean harmaaksi. Asunnossa oli tarkoitus tehdä myös isompi pintaremontti, jossa myös parketti vaihdettiin vaaleampaan ja seinät maalattiin.

Ensimmäinen ja toinen kuva:  Kaapin väri oli tummanruskea, lattia oli punaruskeaa merbau -parkettia ja ikkunan puitteet olivat erisävyistä puuta.

Tässä kohteessa oli teetetty pitkä laatikosta eteiskäytävään. Kaapin väri oli tummanruskea, lattia oii punaruskeaa merbau parkettia ja ikkunan puitteet olivat erisävyistä puuta.  Koska käytävällä oli tilaa pitkälle kaapille oli ajatus säilytyskalusteesta hyvä, mutta väritys ei miellyttänyt asukasta.

04käytävä ennen1

Kolmas kuva: remontti etenee, vuorossa seinien maalaus.

Neljäs kuva: Muutoksen jälkeen. Nyt kokonaisuudesta saatiin rauhallinen.

04käytävä jälkeen1