Jääkukka CAL

Kuurankukka

Tervetuloa virkkaamaan kaunista talviaiheista peittoa. 

Jääkukka CAL on yhteisvirkkausprojekti, joka alkaa maanantaina 20.1.2020  klo 20:20.

Väriyhdistelmät ovat Kuurankukka (sininen, harmaa, valkoinen) tai Jääruusu (punainen, harmaa, valkoinen). Erilaisia paloja peitossa on kuusi: Riite, Jääpuikko, Hile, Lumihiutale, Tuisku ja Kuurankukka sekä liitos/reunus Pyry. Palojen koot ovat 15x15cm, 30x30cm, 45x45cm ja 60x60cm ennen pingottamista.

Mitä lankaa voin käyttää ja paljonko sitä kuluu?

Peiton lankana on käytetty Novitan Juhania, jossa 100g=200m, koostumus on 75% kierrätysvillaa, 25% polyamidia, 10x10cm vastaa 18s ja 26krs koukulla 4 virkattuna.

Lankana on liitoksessa käytetty Novitan Nallea, jossa 100g=260m, 75% villaa, 25% polyamidia, 10x10cm vastaa 22s ja 32krs koukulla 3,5 virkattuna.

Voit käyttää muutakin vastaavan paksuista lankaa. Valmista lankapakettia ei ole.

Peitto on suuri, joten sitä voi käyttää myös päiväpeittona. Peiton koko on noin 225×225 cm ja se painaa noin 3,7 kg.

Peitto virkataan kolmella värillä ja värien kulutus on seuraava kun yksi kerä on 100 g.

Kuurankukka

harmaa 10 kerää

sininen 12 kerää

valkoinen 12 kerää

Jääruusu

punainen 10 kerää

harmaa 12 kerää

valkoinen 12 kerää

Liitoksen ja reunuksen väri on molemmissa väriyhdistelmissä harmaa. Reunuksen leveys on 9 cm ja siihen lankaa kuluu ohuempaa lankaa 6 kerää.

Mistä löytyvät ohjeet?

Palat tullaan julkaisemaan pienemmästä suurempaan noin yksi pala viikossa ja liitoksen ohje julkaistaan lisäksi yhdellä viikolla, joten CAL kestää seitsemän viikkoa.

Ohjeissa on sanallinen ohje, vaihekuvat ja kaavio kerroksittain.

Ohjeet peittoon löytyvät sivulta http://ihannetila.fi/jaakukka-cal-aikataulu/

Tutustu myös yleisiin ohjeisiin, niissä neuvotaan mm. erilaisten silmukoiden virkkaus.

Entä jos minulle tulee kysyttävää?

Facebook -ryhmässä Jaakukka saa apua ongelmatilanteissa ja siellä voi julkaista kuvia paloista ja valmistuvasta peitosta. Jos julkaiset kuvia peitosta muualla sosiaalisessa mediassa, muistathan mainita minut suunnittelijana.

Kuka on suunnitellut peiton?

Olen Seija Ervelius, olen suunnitellut mm. Kesäpäivä CAL torkkupeiton,  ollut mukana Kalevala CAL peitossa kahdella  ruudulla ja suunnitellut muita pienenpiä töitä. Virkkausmallien suunnittelusta on tullut minulle intohimo ja nyt eläkeläisenä minullla toivottavasti riittää enemmän aikaa siihen.

Lämmin kiitos testivirkkaajilleni, joiden ansiosta ohjeita olen saanut parannettua ja virheitä karsittua. Kiitos myös, että saan käyttää ottamianne kuvia.

Maksavatko ohjeet?

Vaikka ohjeiden teko vaatii paljon aikaa ja lankoja, en kuitenkaan tehnyt tästä CAL-projektista maksullista. Saat valita, haluatko maksaa ohjeesta tai et, voit myös itse päättää summan. Maksu on siis täysin vapaaehtoinen.

Tilinumero on FI98 5620 0920 5384 35  Laita viitteeseen Jääkukka CAL