Ihannetilaa hakemassa

Tästä se alkaa, päämökkiprojekti!

Koko talvi oli suunniteltu millainen pohjaratkaisun pitäisi olla. Tilaa tietysti olisi ihana olla, mutta budjetti, kuten varmaan monella muullakin, sanelee reunaehdot. Tässä oli ensimmäisiä piirustuksia josta lähdimme tilaratkaisua hakemaan.

Ensimmäisiä ajatuksia pohjasta

 

Ensin mietittiin, että tehdäänkö hirsitalo vai ostetaanko valmistalo. Hirsi toki olisi kaunis, mutta valmistalossa painoi vaa’assa se, että itse ei tarvitse huolehtia mistään kun ostaa avaimet käteen toimituksen.  Hmm… niinhän sitä luulisi,  myöhemmin selvisi, että on sitä huolehtimista joka tapauksessa.

Arvannette siis että päädyimme valmistaloon. Meillä oli kaksi talotoimittajaa, joiden välillä aloimme tehdä valintaa.  Kummankin ratkaisu olisi meille sopinut ja molemmille annoimme oman ajatuksemme pohjaratkaisusta. Joten lähtökohdat olivat kutakuinkin samat.  Kummankin kanssa kävimme läpi materiaalit ja aikataulutoiveemme.  Toimitussisällön vertailu ei kuitenkaan ole ihan helppo asia. Kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, mitkä asiat jäävät asiakkaan vastuulle. Kaikki nämä vaikuttavat sitten lopullisiin rakennusprojektin kustannuksiin.

Lopulta teimme päätöksen ja valitsimme Design-talon. Yksityiskohtia hierottiin ja pohjaa supistettiin sopimaan paremmin budjettiin. Tällainen siitä sitten tuli

Lopullinen pohjaratkaisu

Kiitosta pitää antaa myyjän Juhana Sallisen paneutumiseen ja avoimuuteen  prosessin vaiheista.  Kun sopimusta tehtiin, luvattiin, että päämökki valmistuu viikolla 51.

Mahdollista olisi siis joulu mökillä.